Thursday, 29 November 2012

BB Plus Kolagen


RAHSIA AWEK MUDA.... 





Perihal Kolagen

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia

 adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan 

pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen 

membantu pertumbuhan semula kulit baru serta 

mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia 

berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan 

terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, 

sendi dan lutut.


Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber



 protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk 

merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen 

adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan 

kulit.


Apa itu  BB Plus Kolagen??

BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu,

 yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang 

seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen 

manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen

ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup 

dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti 

kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid 

amino yang penting untuk penghasilan kolagen, 

mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen 

ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan 

teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan

 penyerapan yang lebih baik. 



BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk 


mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang

 diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang

 dan gebu menawan


Rasa enak campuran ekstrak 

blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta 

kolagen ikan yang tidak berbau.







Bagaimana BB Plus Bertindak?



Mod tiga tindakan:



1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, 



menggantikan peptida kolagen bagi

                         rantaian kolagen yang telah rosak ataupun 

lemah

2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian 

kolagen melalui proses antioksida 
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan

 penghasilan sel kolagen baru








Dos apakah yang efektif?




Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda 

yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan 

peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.




Bagaimanakah dengan aksi perlindungan 

antioksida tambahan?


Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk 

melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan 

 bebas radikal. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric 

proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit

serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan 

roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di 

dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis




Bagaimanakah BB Plus dapat 



meningkatkan kualiti 
kulit?


Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan 

kulit melalui proses detoksifikasi.





Bagaimanakah BB Plus dapat membantu 



mengurangkan 


ketidakselesaan penyakit 





sendi?


Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang

 baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk 

membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh 

rheumatism and osteoarthritis.




Inilah rupa dan warna BB Plus Collagen.

Memang sedap tau! ;)



Kesan pengambilan BB Plus Kolagen selama sebulan yang berterusan :)



7 Hasil Kulit Cantik

1. Kulit wajah berseri dan cerah

2. Kulit lebih anjal dan tegang

3. Kulit lebih halus dan gebu

4. Kulit lebih lembab  

5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan

6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih

7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari



I dah makan selama sebulan BB Plus ..
Pada I kulit i lagi cerah n berseri...

FYI, BB Plus Kolagen ni selamat diminum oleh ibu yang hamil, breastfeeding dan yang ada masalah allergic atau radang terhadap seafood sebab ianya diperbuat dari kolagen ikan. So jangan risau ye, cuma pesakit diabetis tidak di galakkan mengambilnya. Namun untuk lebih kepastian, bolehlah mendapatkan nasihat dari doktor anda terlebih dahulu ye :)


BB Plus Kolagen ni sangat bagus sebab dalam masa 3 hari pun anda dah nampak kesan perubahan terhadap kulit anda. So, for those yang ada event, kenduri atau nak kahwin tu boleh lah cepat-cepat dapatkan kolagen ni sebab dia bukan sahaja bagus untuk kulit tapi untuk tulang rawan kita juga :)


So... kenapa nak tunggu lagi ??

Contact me for more details!!

016  7982879
azlin.azihar@gmail.com



Tuesday, 27 November 2012

Hantaran Kahwin


Salam... 

Kepada bakal pengantin...sure sibuk dengan preparation untuk menjadi raja or permaisuri sehari.. :)

Surprise... 
Antara hantaran kahwin...

PREMIUM BEAUTIFUL CORSET !!!

 I love it...





Lawa sesangat design hantaran ini
fresh flower lagi
Memang good investment!!!


You all boleh tengok hantaran ni kat majalah pengantin Dec '12..


So I Offer Kepada Bakal Pengantin
 Very Very Good Price....

Just call or email me... 
016-79 828 79 
or 
azlin.azihar@gmail.com


RM 50 jadi RM 68 (RM 38 plus USD10)

REZEKI-REZEKI

Last month ada seorang foreigner datang office I... Nak buat cash advance but malangnya tak boleh coz credit card dia ada masalah. Dan negara dia -United State masih tutup coz masa tu US pagi sesangat kot... Tiba-tiba hati ni tersentuh, kecian pulak... pasal foreigner ni nak kejarkan flight ke Indonsia yang lagi 3jam...mmg dia tak ada duit langsung...n tak makan lebih sehari... wallet dia hilang....maybe pick pocket... Credit card tu pun ada pasal dia letak kat tempat card...

Mmg nampak muka Jujur dia...Just cakap...what can I do...just wait bank US open then I call to activate my card... I only want to withdrawal money to go KLIA n buy new ticket to Indonesia.. 

So masa dia keluar office I...I pun kejar... I kasi foreigner tu RM50. I pun beritahu macam mana nak nak pi KLIA by ERL...masa tu I anggap sederkah... n niat menolong...

Tak sangka dapat surat dr foreigner tu

Ayat dia so touching....True daughter of ALLAH.... ;)

postcardnya....



tak sangka dapat extra!!!! bila di tukar...kiranya I dapat RM68...

Napa I kasi RM 50???...coz I dah kira duit LRT+ ERL+Duit Makan + Duit Minum... n just hope dia tak tertinggal flight.... Alhamdulilah.. even dia bukan sama agama dengan kita.. tapi dia manusia juga.. dia dalam kesusahan... I just bayangkan kalo I travel kat mana2 then wallet I hilang... Mana I nak cari duit... lagi pun orang tengah susah, apa salahnya kita bantu apa yang kita mampu....


luv alin@ pina @lin

Sunday, 25 November 2012

My New Baby- MacBook Pro

Mac or Apple 

Hasil duit bonus partime I dalam business ni... Alhamdulilah, memang bersyukur sesangat... Insya allah I akan dapatkan BIG BONUS!!! First month bonus RM4500- RM8000... Nak tahu detail... call me!!!

Memang dah lama nak sangat laptop Mac ni... But still confius dengan jenama lain... setelah survey... I tetap dengan pilihan I... Casing... I pilih.. PINK!!!

MEMANG EXCITED... NAK-NAK HASIL DUIT BUSINESS...

OFFICIAL LAPTOP -memang untuk my bisnes...before ni I just pakai PC je.. PC I dari zaman Universiti.. yang monitor besar tu...hehehe... Then dekat2 rosak..my office offer komputer..so beli komputer office dan guna sampai sekarang...

Bila pikir, I perlu ada laptop coz senang bila nak buat kerja-boleh dimana-mana... tu yang target duit bonus I kali ni adalah Laptop...

REWARD UNTUK DIRI I.. ALHAMDULILAH...



Jangan tunggu lagi untuk tanya pasal bisnes ni.. Ini lah masanya untuk ubah kedudukan kewangan kita...Contoh our Green Leader Academy- Hanis Haizi baru berusia 28 tahun tapi Income RM250,000 SEBULAN... hasil dari business  ni... Insya allah berkat ilmu yang diberi dari A-Z, I akan ikut jejaknya... AMIN 

More Detail can contact I
016-7982879
azlin.azihar@gmail.com

Saturday, 24 November 2012

PAMPLET BUSINESS PB

ALHAMDULILAH... 

Teruja dapat phamplet baru yang di reka oleh Green Leader Academy... Bila dah dapat phamplet...so proses mengecop... 

MY ASSISTANT..TQVM N LOVE U!!!

SUSUN, COP DAN PROCESS KERINGKAN
 (COZ KERTAS LICIN SIKIT)


SUSUN YE ADIKKU...OPS...ADIK SANGAT!!!

KERJA2.. NANTI DAPAT UPAH

SEMPAT POSING....

BANYAK TAK?? OLEH KERANA RUANG TADI TERLALU KECIL...
APA LAGI MEJA MAKAN YANG MUAT 10 ORANG..
PENUH DENGAN PHAMPLET!!





I akan edarkan di sekitar SEMENANJUNG MALASIA... Pamplet ni bertujuan untuk memberitahu kebaikan dan kelebihan Produk Premium Beautiful dan terdapat testimonial pengguna PB..  Anyone nak try pakai PB or nak tahu detail about PB or others product..jangan malu untuk bertanya melalui email, sms, whatapp or call....


luv alin@lin@pina...